• Pon - Sub: 7:00 - 17:00
 • 022/479-960
 • PIB: 105642693
 • Mašine


  AUTOMATSKA MAŠINA ZA SEČU VIRŠLI

  Svetlost foto-ćelije prepoznaje mesto uvrnuća u nizu viršli i elektro makaze, sa dva hibridna motora, presecaju viršle na pravom mestu. Brzina sečenja od 3 do 4 viršle u sekundi. Mašina prilagođena prečniku viršle. Prepoznaje svaku dužinu viršle. Program za pojedinačnu seču viršli i seču u paru.
  Dimenzije sekačice viršli je: 875x700x820mm.


  PNEUMATSKA PRESA SA GREJNIM PLOČAMA.

  Namenjena kontrolisanom sušenju karbonskih materijala i njihovom oblikovanju.
  Pod kontrolom je pritisak, temperatura i vreme.
  Sila cilindra je 20.000 N
  Hod cilindra 500mm.
  Temperature obeju ploča je do 300˚C
  Snaga grejača je 2×1,5Kw
  Dimenzije prese: 650x650x1550mm.

  MAŠINA ZA PROREZIVANJE CEVI

  MPC je uređaj za automatsku izradu PVC bunarskih sita i drenažnih cevi. Nastao iz potrebe povećanja produktivnosti i snižavanjem cena, kao i ujednačavanjem proizvodnje bunarskih filtera i drenažnih cevi u RUMAPLAST-u, Ruma. Sastoji se od mehanićkih, pneumatskih i električnih sklopova koje integriše i upravlja PLC elektronika FESTO 101 sa 32 analogna ulaza i 32 analogna izlaza. Sredinji manipulator MPC automata, koji nosi vratila sa setom testera za rezanje PVC cevi. Testere prorezuju 4, 5 ili 6 uzdužnih redova sa prorezima na svakih 7mm., zavisno od zadatog programa. Za bunarska sita PVC cev Fi 160mm.je narebrena sa 160 zuba sa spoljne strane, radi boljeg formiranja pecanog filtera. MPC automat proreže jednu četvorometarsku cev (oko 2500 proreza) za 15 min. Prorezi su širine od 0,5mm do 2mm. zavisno od namene. Maina je opremljena detekcijom položaja cevi, alarmnim podsklopovima, usisivačem za otpatke.

  MANIPULATOR

  Je sredinji uređaj MPC maine, koji se celom svojim konstrukcijom kreće po kliznim šinama, koristeći sinhronizovano set pneumatskih štipaljki. Iste štipaljke koristi, vraćajući se nazad, inverznim programom, u okviru glavnog programa, koji se zadaje pre starta.

  PODEONI UREĐAJ

  Je zadužen da, prema programu zakreće PVC cev, pod zadatim uglovima, kako bi je namestio testerama za prosecanje.

  PLETILICA sa 2 ŽICE

  Napravljena da bi se povećala produktivnost pletenja žicanog pletiva. Dužina pletenja je isprobana na 2,5m., ali je lako moguće produžiti ovu meru. Poseduje kontrolu greaka na obe žice, tako da zaustavi stroj u slucaju cvora. Pletač pazi da obezbedi ulazak prve od dve zapletene žice, da uđe u prethodno pletivo,a druga žica se “lepa “uz prvu. Žica se ručno seče kad dostigne kraj.

  KOPIRNI STRUG

  KOPY 1200

  Kopirni strug , bez suporta. brzina 1400 i 2800 obrtaja u minuti. Radna dužina je 1200mm. Odlikuje se jednostavnoću i pouzdanom radu. Uspešno na njemu može kopirati priučena osoba. Pogodan je za školske radionice i male stolarske radnje.

  KOPIRNI STRUG

  KOPY 800

  Kopirni strug , bez suporta. brzina 800 , 1400 i 2800 obrtaja u minuti. Radna dužina je 800mm. Odlikuje se jednostavnoću i pouzdanom radu. Uspeno na njemu može kopirati priučena osoba. Pogodan je za školske radionice i male stolarske radnje.

  CO2 MERAČ

  Služi za merenje pritiska gasa u bocama i limenkama sa pićem. U gornjoj zoni su štipaljke za poziciju, bueća igla sa manometrom, a u postolju je klip za excentricno podizanje boce (limenke).
  Narucilac: JUGOINSPEKT, Novi Sad

  VIBRACIONO SITO

  Za prosejavanje, separaciju i usmereni lineatni transport gumenih granula. Vibrator cine pneumatske podesive jedinice, u kombinaciji sa “Teslinim” vibratorom za otresanje zalepljenih cestica, kojima upravlja elektronski sklop PLC. Uređaj je tiši od elektro motornog sita i nije potrebna nagnutost sita (gravitacija).

  PAPIRNI DžAKOVI

  MAŠINA ZA NATRO vreće

  Vreće od papira. Formiranje dna na džakovima od papira. Mehanički Podsklop za formiranje Dna na liniji za izradu NATRO VREĆA. Otvaranje papirnih stranica da bi se formiralo dno džaka. Papirne vreće.

  PAPIRNI DžAKOVI

  MASINA ZA NATRO vreće

  Vakumska razdvajacica Džakova. Vakumski razdvajač NATRO vreća. Na Vakumskoj liniji za izradu Papirnih džakova, Vreća, razdvaja džak, vreću da bi formirac dna džaka, formirao dno džaka.

  PAPIRNI DžAKOVI

  MASINA ZA NATRO vreće

  Vakumska razdvajacica Džakova. Vakumski razdvajač NATRO vreća. Na Vakumskoj liniji za izradu Papirnih džakova, Vreća, razdvaja džak, vreću da bi formirac dna džaka, formirao dno džaka.

  SUPORTNA BRUSILICA-Split

  Montira se na strug i brzom izmenom nosača brusa, (konus DIN2080), osposobljava za spoljno i unutršanje brušenje. Brzina vratila je 2250 o/min. i 3530o/min.Za BRUS Fi100mm.do Fi180mm.x32xFi40mm. Ekstremno do Fi250mm. Dubina brušenja u rupi je 150mm.Motor je 90L B3 2,2KW 220v.

  SUPORTNA BRUSILICA ZA SPOLjNO BRUŠENjE

  Robusna i snažna, namenjena je spoljnom brušenju većih rotacionih oblika na većim strugovima.Kućite od čelika.
  Lakim premontiranjem (okretanjem) pinole, može se podesiti da bude LEVA ili DESNA SUPORTNA BRUSILICA.

  BRUSILICA ima tocilo dimenzije Fi300/Fi76,2×45

  Elektromotor b3 4kW 2800o/min

  Dimenzije: 340x555x780mm.

  AUTOKLAV ZA OČVRŠĆAVANJE KARBONSKOH VLAKANA

  Prvi posao za EU…Slovenci za zadovoljni…

  Svrha uređaja:
  Elektronskom kontrolom pritiska smeše gasova do 6ba, u kombinaciji sa vakumom od 0.9ba, i temperature do 150˚C, vrši se ocvrćavanje karbidnih vlakana, delova, koji se koriste u avio industriji i u vozilima.

  TEŽINA AUTOKLAVA oko 500 kg.
  Osnovne dimenzije: dužina: 2547mm., irina:1490mm., visina:1855mm. Precnik posude 900mm., dužona posude 1900.. zapremina 1100 l

  PAKERICA ZA PAKOVANJE ŽICE

  NAMOTAVANjE ŽICE

  Služi za namotavanje žice i njeno SLAGANjE na kalem namotaj do namotaja i sloj na sloj. NAMOTAČICA ŽICE se sastoji od podsklopova koji kontrolišu: ZATEZANjE ŽICE, ISPRAVLjANjE ŽICE, kontrolisano NAMOTAVANjE i SLAGANjE žice. Upravljanje je PLC-om i tac-monitorom.

  PAKOVANjE ZICE ZA VARENjE se odvija brzo i sinhronizovano sa mašinom za istezanje žice.

  NAMOTAČICA ŽICE ima dimenzije:

  690x1000x2750mm.

  LABORATORISKI MLIN

  MLIN ZA ŽITARICE

  MLIN ZA SOJU

  Za mlevenje žitarica, (SOJE) i ostalih tvrdih materijala. Sita su promenljive perforacije i izrađena su od prokrona. Staklenka od 370ml. za sakupljanje samlevenog uzorka se lako zavrće u sakupljač, koji se i sam lako može izvući kao fioka, radi čišćenja. Uvodnik se, takođe, izvlači kad su vrata mlina otvorena. Uvodnik sadrži zaštitnik za prste, a rad je moguć samo kada su vrata zatvorena. Mlin je sačinjen od prokrona i dur-aluminijuma i lak je za održavanje i rukovanje…

  Dimenzije: 230x360x458 mm.

  BOTTLE DIVIDER DIVERTER SYNCHRO LANER 2 lanes

  Coca Cola Zemun

  Razdvajač PET flaša u Coca Cola Zemun

  Razdeljivanje flaša posle punjenja, na dva transportera, radi efikasnijeg etiketiranja i dalje obrade flaša sa sokovima. Radi tako što enkoder kopira brzinu dolazećeg transportera, i upravlja kretanjem putujućih flaša usmeravajući ih na Levi ili Desni transporter flaša. Procenat flaša na jedan, odnosno drugi transporter, zadaje se na TAČ monitoru linijskog razdvajaca PET flaša. Servo motori, kombinovanim kretanje, Napred-Levo, Nazad, Napred-desno, Nazad, bezbedno usmeravaju flaše na odlazeće transportere. Mogu se koristiti sve geometrije PET flaša, zapremine do 2l. Dimenzije razdvajača flaša su: 1768x345x652mm. Materijali za razdvajač flaša: prokron, Dur-Al, PA

  HIDRAULIČNI MEHANIZAM NA APKANT PRESI (Apkantovanje lima)

  MEHANIZAM NA APIPONG PRESAMA (Savijanje lima)

  Precizan sklop poluga i okaljenih osovinica, omogućuje zakretanje ploče na apipong presi za 135 stepeni oko jedne tačke. Hidraulični cilindar Fi 50mm.Hod 92mm. Na svakom zglobu je samopodmazujuća čaura. Limovi precizno sečeni vodenim mlazom debljine 30 i 15mm. Izvodi se i u varijanti bez Hidraulicnog cilindra.

  Dimenzije: 110x180x660 mm.(savijen)

  ZAVARIVAČICA Al-PP posuda sa hranom

  Varenje ruba posude sa hranom se vrši zagrevanjem ruba posude elektro grejačima.
  VARILICA se sastoji iz prese sa pneumatskim cilindrom, koji sa „makazama“ postiže dovoljnu silu za varenje Poli propilena
  Stabilnog postolja sa staticnim grejacem ciji položaj se može lako podesiti za susret sa podižucom posudom.
  Elektro-upravljačke kutije za kontrolu temperature i vremena rada pneumatskog cilindra.
  Postolje PEGLE ZA ZAVARIVANJE RUBA je izradeno od Dur-Aluminijuma, grejno telo od kalajne bronze, plast od prokronskog lima, veza sa grejnim telom su prokronski brezoni i navrtke, spoljni vijci na postolju su ,takode prokronski, što sve obezbeđuje pouzdanost i trajnost uređaja.
  Zglobovi „makaza“ na sklopu pneumatskog cilindra opremljeni su IGLIDUR kvalitetnim kliznim caurama, a cilindar FESTO-vim razvodnikom i priguivacima izrađenog vazduha. Nosac posude je od Dur-Aluminijuma sa rucicom za podizanje posude posle zavarivanja poklopca.
  Upravljacki deo PAKERICE ZA HRANU VARENJEM, je dvokanalni regulator SAH electronic, tipa TCP-02. Prvim kanalom se isprogramira rad grejaca, dok drugi kanal služi za programiranje vremena rada cilindra. Grejace sa 2x200W KONTROLIŠE sonda Pt100.
  Startovanje secini preko dva tastera sa strane, za obe ruke.

  Dimenzije > 340x430x430mm.

  PLUG

  ZA VAĐENjE SADNICA

  Oruđe za rad u rasadnicima voćaka, služi za podrivanje korena voćki namenjenih za vađenje i presađivanje. Sam plug izrađen je od kvalitetnog celika okaljenog na 45-50 Hrc sa tockom za stabilizaciju i dubinu (ili bez njega). Kacenje se može prilagoditi na razlicite traktore. Prilikom vađenja sadnica, plug odseca centralnu žilu korena na zadatoj dubini. Plug za vađenje sadnica se može podesiti da podriva voćke na dubini do 40sm.

  Dimenzije 2100x1100x530/1160mm.

  RUČKA ZA PLASTIČNE KANTE – DRŠKA ZA KANTE – ČELICNA RUČKA ZA KANTE -RUČKA ZA KANTE

  Automatski uređaj za oblikovanje celicne žice u celicnu drku za plasticne kante, sastoji se od dva odvojena uređaja i to ODMOTAČICA-ISPRAVLJAČICA-SEKAČICA- Žice i drugog uređaja koji predstavlja PoluAutomatku mainu za oblikovanje i montažu RUČKE ZA KANTU. Rucica za kante je opremljena sa loptastim zavrecima koji omogućavaju vezu sa PLASTIČNOM KANTOM (za boje i drugo). Žica je pocinkovana Precnika 3,8mm. Drka je plasticna. Ciklus izrade RUČICE ZA KANTE traje oko 3 do 4 sekunde.

  Dimenzije ODMOTAČICA-ISPRAVLJAČICA-SEKAČICA-Žice 1320x450x260mm.

  Dimenzije FORMIRAČICE RUČKI ZA KANTE 1120x1000x250mm.

  ETIKETIRANjE JABUKA

  Maina za automatsko etiketiranje voća služi nalepljivanju etiketa za voće, (jabuke, kruke), napravljenih od posebnih materijala, boje i lepkova, tako da svaka voćka dok prolazi kroz etiketirku za voće, dobije svoju etiketu. Etikete za jabuke (i drugo voće slicne velicine), su elipsastog oblika, na razgradivom papirnom nosacu irine 20mm. nalepljene bio-razgradivim lepkom, koji se upotrebljava u Evropskoj Uniji za slicne namene. Na mainu se može ugraditi 6 do 12 lako-demontažnih etiketirki za jabuke. Postavljanje etiketirke traje 5 do 6 sekundi. Maina poseduje jo dve etiketirke, van uređaja, na kojima je zamenjena rolna sa etiketama, i spremne su da zamene one etiketirke na kojima je rolna sa etiketama pri kraju. Etiketiranje se može vritu dok su jabuke poslagane u gajbe sa gnezdima od 5 ili 6 redova, ili samo u gnezdima bez gajbi, kao i u protocnim kanalima, pre slaganja u gajbe.

  Dimenzije maine za etiketiranje jabuka su: 2950x1100x990mm.

  AUTOMATSKA PUNILICA ZA PAŠTETE i DRUGE NAMAZE

  Služi za automatsko punjenje u aluminijumske posude od 50 gr., zatvaranje i varenje poklopca. kapacitet oko 500 jedinica /h.

  Automatsko ispiranje, posle rada.

  PAKERICA za FARBE, BOJE i LAZURE

  DOZIRANjE FARBI, BOJA, LAKOVA i LAZURA

  DOZERKA je gravitaciona i predviđena je da radi sa jednom prokronskom DIZNOM-VENTILOM, ( bez obzira koja se materija koristi za punjenje limenih kutija, to obezbeđuje lak prelazak sa jedne na drugu materiju za punjenje. Dozerka je namenjena za ponjenje bojama i lakovima, u metalne kutije Ø73, Ø88, i Ø152mm. za doziranje do 3,5 litara. Procesorom se kontrolie elektronska vaga.
  Za brzo pranje je vrlo pristupacna. Viskozitet materija koje može dozirati kreće se od 30 do 150. Brzina punjenja je od 3 do 6 sekundi/posudi. Greke merenja kreću se ispod 1%.